19.  4.  2008    Internet

Jak stáhnout zakázaná data

Autor: Doporučit článek  |  vytisknout vytisknout  |  textová verze  |  velikost písma ++++++

V dřívějších tipech jsme vám nabídli rady pro službu Rapidshare, a to jak pro pohodlné stahování, tak hledání souborů. Někdy však stránky s odkazy nemůžete zobrazit, byť jsou soubory Rapidsharu dostupné. Jak na to?

Uvedený problém má v praxi dva hlavní důvody, nicméně výsledek je v první fázi vždy stejný, data prostě nestáhnete, jelikož nemůžete získat korektní odkaz. Pokud tak (například v Googlu) získáte odkaz na stránku, ta se vám s původními odkazy na Rapidshare nezobrazí, zmíněné dva hlavní problémy jsou následující:

  • Stránka byla odstraněna – nejčastějším důvodem mohou být stížnosti ze strany obhájců autorských práv nebo omezení poskytovatelem, zpravidla se omezení týká hudby a filmů.
  • Stránka je pouze pro registrované – typický případ pro diskusní fóra, do nichž mají přístup pouze registrovaní uživatelé. Při pokusu o přístup na stránku je vám zobrazen jen přihlašovací dialog.

V obou uvedených případech vám Google nabídne východisko díky svému archívu, který ukládá dřívější podobu stránky. Pokud ještě nedošlo k aktualizaci indexu, můžete s jeho pomocí v prvním příkladě zobrazit původní stránku ještě před jejím stažením, druhý problém s nutností přihlášení archív velice často vyřeší díky tomu, že robot Googlu má při indexaci přístup i k takto „chráněným“ stránkám. Univerzální postup pro stažení takto zakázaných dat a zobrazení odpovídajících odkazů je v Googlu následující:

  1. Zobrazte domovskou stránku Googlu.
  2. Zadejte název alba, filmu nebo jakýchkoliv jiných dat, která si přejete stáhnout, a doplňte jej o řetězec rapidshare.com, tedy například balady rapidshare.com.
  3. Jakmile se mezi výsledky zobrazí odkaz na stránku, kterou není možné zobrazit, klepněte na odkaz Archiv.

  4. Google nyní pod svojí hlavičkou zobrazí původní verzi stránky, navíc v ní zvýrazní hledaný text.

  5. Zkopírujte odkazy na Rapidshare do schránky a začněte stahovat (pokud se jedná o textovou verzi), případně následujte zahrnutý hypertextový odkaz.



X

Doporučit článek

Vaše jméno:

Váš e-mail:

E-mail adresáta:

Komentář:

kontrolní kód

Odeslat


celkem 4

Poslední komentáře Komentáře

stahovani Theseus 23.  5.  2009 4:06
to asi neni ono J85k2 8.  1.  2009 14:39
Re: Nevím, školy nemám, ale tahac 3.  1.  2009 7:28
Nevím, školy nemám, ale Jack 1.  1.  2009 21:25
Přidat příspěvek Zobrazit vše