14.  11.  2005    Windows XP

Odhlášení od systému Windows XP

Autor: Doporučit článek  |  vytisknout vytisknout  |  textová verze  |  velikost písma ++++++

Pokud ve Windows XP používáte novou dvojpanelovou nabídku Start, pak jste si určitě všimli, že se v její dolní části nacházejí tlačítka Vypnout počítač a Odhlásit . Význam prvního tlačítka je jasný. Zajímá vás však, jaké volby se skrývají pod položkou Odhlásit?

1Otevřete nabídku Start a v dolní části okna stiskněte tlačítko Odhlásit. V případě, že používáte klasickou nabídku Start, vyberte možnost Odhlásit uživatele. 2Zobrazí se okno Odhlásit se od systému Windows, v němž se podle nastavení systému nachází tlačítko Odhlásit se, nebo navíc také tlačítko Přepnout uživatele. 3Po stisknutí tlačítka Odhlásit se, dojde k ukončení programů, systému Windows a zobrazení okna pro přihlášení. Podle nastavení systému se může zobrazit úvodní obrazovka s nabídkou vytvořených účtů, nebo přihlašovací dialog, do něhož je nutné zadat uživatelské jméno a heslo. 4Pod tlačítkem Přepnout uživatele se nachází zbrusu nová funkce systému Windows. Ta totiž nabízí rychlé přepnutí uživatelů bez nutnosti ukončení programů. 5Pokud tedy potřebujete k počítači pustit jiného uživatele, který si jen potřebuje vytisknout dokument ze svého profilu, pak místo zbytečného ukládání vaší práce, ukončení programů a odhlášení od systému zvolte tuto možnost. Uživatel si tak ve svém účtu vytiskne svůj dokument a po jeho odhlášení se můžete opět jednoduše klepnutím na uživatelské jméno přepnout do svého účtu a pokračovat v předchozí práci. 6V případě, že tlačítko Přepnout uživatele v okně Odhlásit se od systému Windows nenaleznete, musíte zmíněnou funkci aktivovat. Klepněte na tlačítko Start, vyberte Ovládací panely a poklepejte na ikonu Uživatelské účty. V sekci Vyberte úkol klepněte na položku Změnit způsob přihlašování a odhlašování uživatelů. 7Chcete-li používat funkci rychlé přepínání uživatelů, musíte se do systému přihlašovat pomocí úvodní obrazovky. Pro aktivaci funkce tedy zatrhněte položku Používat úvodní obrazovku a Povolit rychlé přepínání uživatelů. Pro uložení provedených změn stiskněte tlačítko Použít.
TIP: Pro rychlé přepnutí uživatele také slouží klávesová zkratka Windows + L. Přihlašujete-li se pomocí klasického dialogu, pak se po stisknutí této kombinace namísto přepnutí uživatele uzamkne počítač.
TIP: Pamatujte, že při použití funkce rychlého přepnutí nedochází k ukončení programů, které jsou tedy pořád spuštěné! Máte-li slabší počítač, můžete se v některých případech setkat s výrazným snížením výkonu!



X

Doporučit článek

Vaše jméno:

Váš e-mail:

E-mail adresáta:

Komentář:

kontrolní kód

Odeslat


celkem 0

Poslední komentáře Komentáře



Aktuální číslo časopisu Computer

Supertéma: moderní cestování

Kdy opravdu přijdou nové baterie?

Velké testy: 6 herních notebooků a 8 volantů

Recenze: AMD Ryzen řady 5